BBV- View #9

Wie zijn eigenlijk alle BBV-leden? In deze rubriek maken we plaats om de BBV-leden aan het woord te laten. Zo komen we meer te weten over de persoon achter het bedrijf en achter het BBV-gezicht.

Dit keer zijn Klaas Pool van Pool Management en Organisatie en Maurits ten Hove van TwenteTechniek aan het woord.


Maurits ten Hove
Twentetechniek

Klaas Pool
Pool Management en Organisatie


Hoe lang ben je lid?

Maurits:

Ik denk ongeveer vanaf 2007. Vanaf 2000 woon ik in Vriezenveen en heb een sterke connectie met Vriezenveen. We hebben trouwens ook veel medewerkers uit Vriezenveen.

Klaas:

Volgens mij vanaf 2018.


Wat kun je over je bedrijf vertellen?

Maurits:

THP is eigenlijk een detacheringsuitzendbureau. In het verleden zijn we gestart met drie disciplines. Detacheren van uitvoerend personeel (plafondmonteurs en afbouw), werktuigbouw (lassers, constructiebankwerkers) en installatietechniek.

In 2002 ben ik begonnen en dat ging best hard. Na een jaar had ik zo’n 30 mensen aan het werk en dat hebben we uitgebouwd. Nu detacheren we vaktechnisch personeel. We hebben mensen vast bij ons in dienst en leiden ze op. We faciliteren ook bussen met gereedschap bijvoorbeeld. En onlangs een vestiging in Hardenberg geopend.

Springplank

Door corona en arbeidskrapte op de markt zijn we begonnen met springplank.info. Dat is een traject voor vroegtijdige schoolverlaters en die nemen we bij de hand. We fungeren dan als loopbaanintermediair in allerlei disciplines zoals facilitair, HR, logistiek of op een salesafdeling. Het is voor hbo en mbo.

Bijvoorbeeld iemand die opleiding toerisme heeft gedaan en wat anders wilde doen. Zij is opleiding HR gaan doen en werkt nu op een HR-afdeling. Iemand die sales is gaan doen bij een tabaksfabriek. En we hebben veel jongens in techniek als zij-instromer. We hebben daar een nauwe samenwerking voor met RMC, dat is een onderdeel van ROC. Zij hebben als doel om mensen die zonder kwalificatie de opleiding verlaten, te volgen tot hun 21e. Mensen die willen meewerken kunnen meedoen aan ons traject Springplank.

Geen standaard uitzendbureau

Wat veel mensen niet weten is dat we geen standaard uitzendbureau zijn. We detacheren en we leiden mensen op. In totaal zijn er iets meer dan 100 mensen in dienst bij ons (25 via Springplank en 75 bij THP).

Klaas:

In 1999 heb ik mijn baan bij het Wegenerconcern (o.a. Tubantia) opgezegd en ben ik voor mezelf begonnen. De eerste jaren heb ik als interim-manager verschillende opdrachten gedaan. Bijvoorbeeld voor een grote agrarische coöperatie, een grote welzijnsinstelling, de Muziekschool Twente, een ICT-bedrijf en de Twentse Schouwburg in Enschede. Verschillende branches met heel veel opdrachten en uitdagingen. Uiteindelijk is het overal belangrijk dat je oog heb voor de mensen die de schakels vormen in al die processen.

Vanaf 2007 ben ik me gaan toeleggen op bemiddeling, plaatsing en begeleiding van interim-managers en is Marry, mijn vrouw, ook het bedrijf komen versterken.

Pool Management & Organisatie richt zich op werving en selectie en interim-management voor leidinggevende functies binnen de ‘social profit’. We werken bijvoorbeeld veel voor het Leger des Heils, maar ook voor ziekenhuizen, zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten.

Intussen hebben we een club van 25 adviseurs en consultants en hebben we zo’n 70 tot 80 interim-managers aan het werk. Het is ontzettend mooi werk, waarbij je vaak probleemoplossend bezig bent en mag bijdragen aan het werkplezier van veel mensen. Doel is natuurlijk dat de positieve veranderingen doorwerken in de dienstverlening voor de doelgroep van die organisaties.

In 2020 hebben we het bedrijf Versteege Search, dat gericht was op onderwijs binnen primair en voortgezet onderwijs, overgenomen. Uiteindelijk zijn we met de overkoepelende Pool Management Groep een bedrijf waar meerdere labels onder vallen.


Waarom ben je lid geworden?

Maurits:

Enerzijds voor het netwerk en anderzijds voor de gezelligheid. En dat pakt in de regel ook wel zo uit!

Klaas:

Belangrijk vind ik dat je contact hebt met de lokale ondernemers. De presentatie over waterstof vond ik bijvoorbeeld erg interessant. Niet dat het direct raakvlakken heeft met mijn werk, maar ik vind het goed om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen en plaatselijke innovatie ideeën. En de BBV is een gezellige ‘no-nonsense’ club. Dat vind ik mooi.

Heb je nog suggesties of ideeën voor de BBV?

Maurits:

Ik vind de BBQ’tjes altijd wel gezellig, ik mis eigenlijk niks.

Klaas:

Misschien een idee om een inloopavond te organiseren voor jongeren, die voor zichzelf willen beginnen en vragen hebben. Bijvoorbeeld een tandem maken, waarbij je een ondernemer koppelt aan een jonge ondernemer of starter.

Samen met IKVO misschien meer organiseren en buiten je eigen kring blijven kijken. Niet alleen netwerken, maar ook een thema behandelen. De relatie met de gemeente goed onderhouden en af en toe met een paar ondernemers om tafel zitten.

Bedrijfsbezoeken vind ik altijd super interessant. Als dienstverlenend bedrijf is het moeilijker om iets tastbaars te laten zien, maar ik vind het fantastisch als we bij productiebedrijven achter de schermen mogen kijken. We hebben hele mooie bedrijven hier!


Als senior lid nog advies of tips voor een junior lid?

Maurits:

Ik zou er vooral heengaan en gezellig meedoen. Maak het niet te spannend! Dan leren ze je vanzelf wel kennen.

Klaas:

Ik denk dat het goed is om de leden van het begin aan het woord te laten. Het kan waardevol zijn om gedachten uit te wisselen en te leren van hun ervaringen.

Wat sommige mensen misschien niet weten van mij is dat ik met passie muziek maak. Ik speel saxofoon in diverse verbanden en speel al jaren met heel veel plezier in de band Celebration.
Voor mij, naast mijn drukke baan, een hele gezonde uitlaatklep. Naast de drukke werkzaamheden in je eigen bedrijf ook een hobby hebben in de sport of de muziek, dat kan ik iedereen adviseren!