BBV-View #8

Dit keer met Andre Slijkhuis en Rob Borgerink.

Rob Borgerink
Jotem Water Solutions

Andre van Slijkhuis
Slijkhuis Schilderwerken


Hoelang ben je lid?

Rob:

We zijn sinds september 2019 lid. We zaten eerst in Hengelo en zijn in 2017 naar Vriezenveen verhuisd.

Andre:

Volgens mij al vrij snel vanaf het begin, in 2001 ben ik lid geworden van de BBV.


Wat kun je over je bedrijf vertellen?

Rob:

Jotem is ooit opgericht door de familie Jordaan, daar komt de naam oorspronkelijk ook vandaan (Jordaan Twentse Exploitatiemaatschappij) en zij zijn in 1965 begonnen met waterontharding.

Wij ontwikkelen en bouwen waterzuiveringsinstallaties voor hele diverse watervraagstukken.Van vraagstukken over bronwater of water te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie tot aan steriele oplossingen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Wij zijn de regisseur voor elk waterbehandelingsproces, van ontwerp tot aan het samenbouwen, inbedrijfstellen en het onderhouden daarvan. Wij hebben een ambitieus en gepassioneerd team, bestaande uit 32 werknemers, en zijn veelal actief in de industrie, food en pharma.

Ook bekommeren we ons over de meer socialere watervraagstukken gericht op gebieden waar de urgentie erg hoog is. Voorbeeld hiervan is de BluElephant, een publiek private innovatie dat we samen doen met o.a. waterschap Vechtstromen. Doel hiervan is om afvalwater hoogwaardig te zuiveren, zodat het kan worden hergebruikt en de omgeving er niet ziek van wordt.

Verder ontwikkelen we pilots waarin we nieuwe technieken toepassen, we werken hierin ook samen met kennisinstellingen. Bijvoorbeeld om water te zuiveren van medicijnresten.Daarnaast ontzorgen wij

onze klanten 24/7 met onze eigen service- en onderhoudsdivisie. Als er problemen zijn, dan staat ons team daarvoor klaar.

Een eerlijk verhaal vinden we belangrijk. Check hiervoor een korte impressie, waar we stiekem best trots op zijn: video Jotem

Andre:

We kwamen hier in 1997, ik kom oorspronkelijk uit Holten. Mijn vrouw en ik woonden eerst in Deventer en daarna verhuisd naar Vriezenveen. Mijn vrouw werkt bij Urenco en ik werk volledig als schilder.

Het bedrijf waar ik werkte toentertijd nam een bedrijf over in Vriezenveen en daar werd ik leidinggevende, maar dat vond ik uiteindelijk geen succes. Dus toen heb ik de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen en ook nooit meer anders gedaan. Ik had inmiddels een breed netwerk opgebouwd en kon direct aan de slag. Zo gezegd zo gedaan.

Op 1 mei in 2000 ben ik voor mezelf begonnen en ook al vrij snel lid geworden van de BBV. Tot 2010 heb ik iemand in loondienst gehad maar qua planning kon ik het ook zelf goed doen. Ik wil graag kwaliteit en vakmanschap leveren dus dan is het fijn als ik er letterlijk bovenop sta. En nog steeds werk genoeg, ik heb de kalender vol zat.

Ik schilder bij bedrijven en particulieren, ik doe alles maar de laatste tijd verschuift het werk meer naar binnenwerk. Behangen, rietgestuukte plafonds restaureren en ook heb ik bijvoorbeeld een restauratiecursus gedaan in Brussel. Daar leerde ik 60 soorten marmer en hout na te schilderen.

Op dit moment werk ik o.a. aan een villa in Arnhem uit 1904, een restauratieklus met eiken- en mahoniehout en witmarmer. Daar zit op het moment wel veel werk in.


Waarom ben je lid geworden?

Rob:

Om de saamhorigheid van een dergelijke vereniging. Beter goede buren dan verre vrienden!

Andre:

Ik ging mee met één van de oprichters, Adrie van Moort en toen ben ik ook lid geworden.


Heb je nog suggesties of ideeën voor de BBV?

Rob:

Wij zijn bezig op Pampus met een off-grid installatie. Dat is een leuk eiland om te bezoeken, er worden workshops gegeven met thema’s als energie, klimaat, water en duurzaamheid. Zo zie je de problematiek die er wereldwijd speelt en maak je het mee in het klein.

Verder geen suggesties, ik vind dat ze goed fanatiek zijn.

Andre:

Er is wel eens gesproken om een soort smoelenboek te maken, dat is misschien nog wel een idee. Ik ken niet iedereen van gezicht.


Als senior lid nog advies of tips voor een junior lid?

Rob:

Moeilijke vraag, niet over nagedacht. Wat ik wel zou willen weten, maar dan maak ik het groter: Voorzien jullie problemen in de waterproblematiek in de komende jaren en zo ja, hoe gaan jullie daar op inspelen?

Andre:

Ga op zaterdagmiddag naar de voetbal. In de businessclub ontmoet je heel veel ondernemers, zeker als je regelmatig gaat. Dat heeft mij destijds goed geholpen.