Uitgelicht: Wessels Transport & Zn

In Uitgelicht dit keer BBV-lid Aard Wessels, één van de drie zonen van Wessels Transport & Z'n. "We doen dit soort dingen eigenlijk nooit" vertelt Aard in alle eerlijkheid, doelend op het interview. Des te mooier om dit bedrijf een keer uit te lichten. Want Wessels Transport is toch al jaren een bekende naam in Vriezenveen en omgeving.
Van internationaal en nationaal transport tot coilvervoer, vervoer met eigen kraantrekkers en speciale ladingen, bij Wessels zijn ze ‘mooi breed’ zoals Aard het zelf zegt. Daarnaast hebben ze een speciale “bouwhub”, waarmee ze met transport zijn ingericht op deze sector als ook voor de distributie van staal. “Wij plannen een dag van tevoren, zo kort schakelen we. Dat is ons werk en daar zijn we goed in”. En dat doen ze voor kleine en grote bedrijven.

“Trots op ons team, zij zijn echt de sleutel”

Met 30 vracht- en kraanauto’s en 54 mannen en vrouwen in dienst bedient Wessels Transport zowel in de grote regio en internationaal tal van bedrijven met transport en logistiek. "We kunnen het hele transport en logistieke afdeling voor een bedrijf verzorgen" legt Aard uit. "Daarmee ontzorgen we de klant volledig in het logistieke gebeuren".

Genoeg diesel in het bloed

Aard heeft zelf op de vrachtwagen gereden en in de werkplaats gelopen bij Nijhof en Wassink in Rijssen. Daar is Aard zijn loopbaan begonnen zo vertelt hij zelf . “Ik had genoeg diesel in het bloed dat ik dit wilde”. Ook bij Wessels heeft hij in het bedrijf gewerkt en kent het werk vanuit de praktijk en dat is wel een voordeel ondervindt Aard. "Ik weet goed wat het werk in de praktijk inhoudt en kan daarmee een vertaalslag maken van theorie naar plan van uitvoering".

Waar vader Wessels al een paar jaar ‘officieel uit het bedrijf is’, hebben eerst de broers Hans en Dick het bedrijf overgenomen. Twaalf jaar geleden kwam Aard alsnog in het bedrijf. “Net op dat moment verloren we klanten door faillissementen en moesten we terug schakelen. We hebben dit samen met ons personeel doorstaan, gaan we ervoor of niet en dat hebben we gedaan. We zijn daarna weer doorgegroeid naar een stabiel en gezond bedrijf”.

Aard stuurt “de boel” aan, de dagelijkse gang van zaken in het transportbedrijf waar de andere broers verantwoordelijk zijn voor de kraanafdeling en de logistieke aansturing . Wat aansturen betreft is Aard kort maar krachtig; “kijken waar je naar toe wil en gas geven”.

“Kijken waar je naar toe wil en gas geven”.

Team is de sleutel

Dat de mensen belangrijk zijn bij Wessels blijkt wel uit het verhaal. “Wij kunnen als Wessels wel cru uit de hoek komen maar als onze mensen tot hun recht komen daar kan ik echt oprecht van genieten. Er werken hier medewerkers die al meer dan 40 jaar voor ons werken. Er zit passie in voor het vak. Stagelopers die hier binnen komen zijn of vertrokken na een dag of blijven hier hangen en gaan ook niet meer weg. We hebben wel eens verloop maar niet veel. We zijn trots op ons team, dat meen ik echt. zij zijn echt de sleutel”.

Foto's: Team Wessels, wagenpark en historie opa en pa Wessels.