Symposium BBV en IKVO: Winnen en Verliezen

Na twee jaar geen gezamenlijke activiteit te kunnen organiseren i.v.m. corona, was het de 14e september weer tijd voor de gezamenlijke activiteit met de IKVO. Niet alleen gezelligheid is een kenmerk op deze avonden, ook kennis delen en opdoen om vervolgens met inspiratie naar huis te gaan!

Sponsorshirts vertellen zijn verhaal

Zo startte hij zijn verhaal en vertelde Bram hoe zijn 18-jarige profcarrière begon. Hoe hij van zijn vakantieadres in Frankrijk op de fiets naar huis ging met zijn broertje tot zijn eerste profcontract.

Om vervolgens aan de hand van zijn sponsorshirts, die Bram daadwerkelijk onder elkaar droeg, het verloop van zijn carrière te vertellen. Daarmee gaf hij tegelijkertijd ook een inkijkje in de structuren van een wielrennersploeg. Verder aangekleed met mooie anekdotes was het een succesverhaal op zich, alhoewel hij ook aangaf dat je in het wielrennen vaker verliest dan dat je wint. 

Kortom, we hebben genoten van de mooie verhalen van Rintje en Bram over winnen en verliezen in de topsport. Het programma werd gepresenteerd door Dean van het Laar en afgewisseld met een rondleiding door het hele stadion Heracles, met buffet, was het niet alleen een avond met een topsportthema maar ook een topavond!

Winnen en verliezen was het thema en met hele herkenbare elementen voor ons als ondernemers hielden Rintje Ritsma en Bram Tankink hun mooie en inspirerende verhaal.

Rintje trapte af met zijn verhaal. Hij nam ons mee in zijn verhaal hoe het begon als topsporter en waar hij tegenaan liep. “Als topsporter draait het natuurlijk om talent maar met alleen talent red je het niet” vertelde Rintje. “Want je bent natuurlijk niet gelijk goed, je moet keuzes maken”.

Ontwikkeling is belangrijk en volgens Rintje zorgt mentale focus ervoor dat je er meer uithaalt. En “samenwerken, anders ga je het nooit redden” gaf Rintje aan.

‘Wat een zeikerds die topsporters’

Een mooie quote natuurlijk voor een ex- topsporter en dat ondervond hij zelf na het oprichten van o.a. een schaatsteam en bobsleebond. Maar dat was niet het enige wat hij deed. Zo verkocht hij op een gegeven moment ook palletkachels en installeerde deze bij mensen thuis. Van alle markten thuis dus!

Bram Tankink nam het stokje over en begon z'n verhaal a.d.h.v. een foto. Op deze foto houdt hij een gele paraplu vast en zo grapte Bram; “ook het enige geel wat ik heb vastgehouden”.