Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

De gemeente Twenterand heeft in 2018 in samenwerking met politie, brandweer en de ondernemersverenigingen in haar gemeente, t.w. IKVO, AZB en BBV, het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen wederom verkregen.

De volgende bedrijventerreinen in Twenterand zijn officieel KVO-B gecertificeerd: Weitzelpoort, Almeloseweg Oost, Oosteinde, Garstelanden, De Sluis, Vroomshoop Oost, Lindeflier en Kroezenhoek.

Korting op uw verzekeringpremies?

Deze certificering kan mogelijkheden bieden tot korting op uw verzekeringspremies. Wij adviseren u hierover contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij.

Het KVO certificaat voor de bedrijventerreinen Weitzelpoort, Almeloseweg Oost, Oosteinde, Garstelanden en het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen kunt u op verzoek aanvragen via Info@BBV.nl. Tevens is hier het "Plan van Aanpak voor Vriezenveen" en de "Audit Matrix voor Vriezenveen en Westerhaar" te verkrijgen.

Lees meer op de website van de gemeente

Op de website van de gemeente Twenterand kunt u meer lezen over het Keurmerk Veilig Ondernemen:

Keurmerk Veilig Ondernemen

Vriezenveen Waakt
WhatsApp groep voor verdachte situaties

Op initiatief van de Dorpsraad Vriezenveen is er een WhatsApp groep opgericht voor het signaleren en delen van verdachte situaties. Wanneer zich verdachte situaties voordoen alarmeer 112 en App uw waarneming ook naar de ondernemers en bewoners in het gebied. Er zijn spelregels opgesteld voor het gebruik van de WhatsApp groep.

Heeft u zich nog niet aangemeld dan kunt u dat doen door hier te klikken. Let hierbij op in welke wijk uw bedrijf is gevestigd (bijv. Weitzelpoort is wijk 1, Oosterweilanden en Almeloseweg Oost zijn wijk 4 en Oosteinde is wijk 4 of 5).

Makkelijk meldingen doorgeven aan gemeente

Met behulp van het digitale meldpunt kunnen zaken in de openbare ruimte door de ondernemer snel en eenvoudig gemeld worden. Meldingen worden bij de gemeente op de juiste plek ontvangen en in gang gezet. Hierdoor wordt het afhandelen van de gemelde incidenten sneller gerealiseerd. Wilt u een melding doen klik dan hier.

Meld Misdaad Anoniem

De politie en gemeente merken (vaak pas achteraf) dat inwoners, maar ook ondernemers, weet hebben van crimineel gedrag in hun omgeving (en daar ook echt last van ervaren). Vaak wordt het niet gemeld, omdat men denkt dat het niet anoniem kan. Dat is echter een misverstand. Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) kan dat wel. M. geeft relevante informatie vervolgens geanonimiseerd door aan de politie. Mocht u weet hebben van criminaliteit dan kunt u contact met Meld Misdaad Anoniem opnemen via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Campagne tegen drugslabs

Lege loodsen en panden trekken criminelen aan. Ze verbouwen deze bijvoorbeeld tot drugslabs: levensgevaarlijke chemische fabriekjes voor xtc en amfetaminen. Verhuurders en omstanders zijn zich meestal niet bewust van de risico’s van drugslabs. Daarom start Meld Misdaad Anoniem in maart een campagne tegen drugslabs in Twenterand. Om criminelen en de vaak verborgen drugslabs op te kunnen sporen zijn meldingen namelijk cruciaal.

Drugslabs hebben meer impact op een buurt of bedrijf dan wordt gedacht. Het laboratorium wordt slordig in elkaar gezet met een grote kans op ontploffing. Drugsafval wordt achtergelaten of elders gedumpt. Gebouwen worden onherstelbaar aangetast. Daarbij geeft de aanwezigheid van criminelen de buurt een onveilig gevoel. En als verhuurder van een pand bent u zelfs medeplichtig aan het witwassen van crimineel geld. U kunt helpen uw bedrijventerrein veilig te houden door relevante informatie te melden bij Meld Misdaad Anoniem.

Wat kunt u melden?

Vaak kan een klein signaal al duiden op criminaliteit, zoals:

 • activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen
 • onbekende voertuigen (bestel- of vrachtwagens)
 • een chemische geur van anijs, aceton, ammoniak of amandel
 • jerrycans, blauwe vaten of IBC 1.000 liter containers
 • afgeschermde deuren of ramen (met purschuim)
 • afzuiginstallaties via het dak
 • overmatige beveiliging met camera’s
 • afvoer van drugsafval via het riool of mestkelders

Andere verdachte signalen zijn:

 • huurders die alleen contant geld betalen of helemaal niet betalen
 • huurders die zich niet identificeren en afspraken niet vastleggen
 • onbekende tussenpersonen die zaken regelen
 • onlogische bedrijfsvoering (geen klandizie of website)
 • aanwezigheid van motorbendes