Nieuwe rubriek:
BBV View #3

Wie zijn eigenlijk alle BBV-leden? In deze rubriek maken we plaats om de BBV-leden aan het woord te laten. Zo komen we meer te weten over de persoon achter het bedrijf en achter het BBV-gezicht. 

Deze keer schuiven directieleden Gerrit Wessels en Peter Leferink van aannemersbedrijf Bramer aan. Gerrit is ook oud-bestuurslid van de BBV en Peter is sinds 1,5 jaar werkzaam bij Bramer en verantwoordelijk voor projectontwikkeling, commerciële -en algemene zaken. Peter is hiervoor werkzaam geweest bij de gemeente Almelo (reorganisatie van het fysiek domein), directeur bij Royal Haskoning DHV en heeft een eigen bedrijf in gebiedsontwikkeling gehad.

Ook zijn dit keer Gert Jan en Melissa van ’t Goor aan de beurt. Van ’t Goor Financieel Advies bestaat sinds vorig jaar. Sinds kort is ook Melissa mede-eigenaar en zijn ze een vof.

Gerrit Wessels en Peter Leferink
Bramer

Gert Jan en Melissa van 't Goor
Van 't Goor financieel advies


Hoe lang ben je lid?

Gerrit Wessels & Peter Leferink
Vanaf het begin. Samen met o.a. Adrie van Moort en Andre Spit hebben we de BBV opgericht.

Gert Jan & Melissa van 't Goor
Sinds 2020 zijn we voor onszelf begonnen en ook lid geworden als Van ’t Goor Financieel Advies.


Wat kun je over je bedrijf vertellen?

Gerrit Wessels & Peter Leferink
Peter: Gerrit kan er wel een boek over schrijven. Volgend jaar bestaan we 100 jaar, en dat is een mooi jubileum. Begonnen als eenmanszaak en uitgegroeid tot een volwaardig MKB-bedrijf gericht op bouw, projectontwikkeling, beheer-en onderhoud en een timmerfabriek (prefab) in Geesteren. Breed georiënteerd in Noordoost-Nederland met 85 man in vaste dienst, ons visitekaartje.
Actief in woning- en utiliteitsbouw en voldoende differentiatie daarbinnen zodat je ook in minder goede tijden minder kwetsbaar bent. Maar vooral een stabiele en bewezen solide bouwpartner.

Neem 2008; de klad kwam in de woningmarkt en die klapte in. Dan zie je dat de grondposities die je hebt niet meer kunt ontwikkelen, de woningproductie valt grotendeels weg. Dan kom je in zwaar weer en moet je de bakens verzetten. Als je dan alleen in de woningmarkt acteert, dan moet je vlees op de botten hebben, krijg je het moeilijk of je bent weg. Door een gezonde differentiatie, ook in beheer -en onderhoud kom je dan de minder goede tijden door. In de gezondheidszorg bijvoorbeeld hebben we ruim 250 complexen in onderhoud.

Bramer heeft, naast het hoofdkantoor in Vriezenveen, een vestiging in Geesteren, waar de timmerfabriek en materieeldienst zijn gevestigd. Daarnaast hebben we nog vestigingen in Dronten en in de Wijk bij Meppel.

Gert Jan & Melissa van 't Goor
Ik heb jarenlang bij de Rabobank gewerkt en uiteindelijk ben ik vorig jaar voor mezelf begonnen. Samen met Mijn Makelaar zitten we in het pand aan het Westeinde, het pand waar eerder Univé in zat. We delen het pand, maar we zijn niet aan elkaar verbonden, we zijn onafhankelijk van elkaar.
Je kunt bij ons terecht voor hypotheken, toekomstvoorzieningen, zakelijke financieringen, schadeverzekeringen particulieren, beleggingen. Eigenlijk alles; behalve fysieke bankzaken. Voor ondernemers een privé hypotheek regelen bijvoorbeeld, daar maak ik een mooi plan voor om het voor elkaar te kunnen krijgen bij de geldverstrekker.

We hebben ook voordeel door de terugtrekking van de banken uit de kleinere kernen. Mensen kunnen bij ons binnen lopen en dingen om de deur gooien, dat werkt nog altijd goed.

Waarmaken wat je beloofd en afspraken nakomen vinden wij de basis, dat is belangrijk. Tegenwoordig bedanken mensen je daarvoor maar dat vinden wij normaal.

Melissa vult aan; wij denken mee in de hele situatie, wijzigingen in het gezin, andere behoeften en ideeën. Onbezorgd wonen en leven; daar voor kom je bij ons. Wij regelen alles zodat de klant kan doen wat belangrijk is: genieten van je thuis en van je leven.


Waarom ben je lid geworden/vereniging opgericht?

Gerrit Wessels & Peter Leferink
Gerrit: Er was toen behoefte aan een platform, om belangen van de bedrijven te vertegenwoordigen. Ook om te klankborden en samen te werken met de overheden en aan netwerken onderling. Dat waren wel de belangrijkste redenen toen om dit op te starten.

Gert Jan & Melissa van 't Goor
Via de Rabobank ging ik altijd al, bijvoorbeeld met een tripje mee naar Urk geweest. En met mijn bedrijf sinds vorig jaar. Leuke club, vind ik gezellig. Met de Rabobank vond ik het al een mooie groep en dat wilde ik ook voortzetten met mijn bedrijf.


Heb je nog suggesties of ideeën voor de BBV?

Gerrit Wessels & Peter Leferink
Peter: Vakantiereces staat voor de deur en je wordt nu overspoeld met bijeenkomsten dus zou het mooi zijn om na de zomervakantie weer bij elkaar te komen. Laagdrempelig en elkaar weer zien, dat stellen mensen al op prijs. En dan binnen de BBV samen weer vooruitkijken!

Gerrit: Met elkaar optrekken, ook richting de overheden vanuit een gezamenlijk belang.

Gert Jan & Melissa van 't Goor
Nee, ik vind het een leuke, goeie club. Ze doen van alles en is heel afwisselend. Dus prima!


Als senior lid nog advies of tips voor een junior lid en andersom?

Gerrit Wessels & Peter Leferink
Gerrit: Ik denk dat het goed is om er bij te zijn. Voordeel van de BBV is de laagdrempeligheid. Een eenmansbedrijf kan ook gewoon aansluiten, zo kom je in aanraking met bedrijven en gemeente en kun je vragen stellen en afspraken maken. Bedrijven zijn zo beter ‘bereikbaar’, dus zeker advies om je er bij aan te sluiten en het netwerken is ook gewoon gezellig.

Gert Jan & Melissa van 't Goor
Maak gebruik van de mogelijkheden van je netwerk!