BBV event
Muziekspektakel Harmonie

Op donderdag 16 september was het zover; onze eerste netwerkactiviteit stond gepland. En wat voor een; het muziekspektakel van de Harmonie. Met vooraf gelegenheid voor een borrel en natuurlijk bijpraten! Voorzitter Ben opende de bijeenkomst, stelde een nieuw lid voor (welkom Annemiek – zie ook de rubriek BBV View) en gaf het woord vervolgens aan Lies Rubingh, een van de kartrekkers van het project bij de Harmonie.

Het voorprogramma bestond uit tekst en uitleg door Laurens ten Den; bekend van Jonge Leu en Oale Groond en het Verzet Kraakt, Ineke de Geus; regisseur en uitvoerend producent en Erik van de Kolk; dirigent en artistiek leider van de Vriezenveense Harmonie.

Met mooie verhalen en anekdotes door Laurens, Erik en Ineke kregen we een mooi beeld geschetst hoe zo’n stuk tot stand is gekomen. We kregen een rondleiding achter de schermen van Ineke die als uitvoerend producent uitlegde wat er allemaal bij het maken van het theaterstuk komt kijken.

Het voorprogramma werd afgesloten met een heerlijk buffet waarna vol verwachting iedereen plaatsnam op de tribune!

Om half 9 begon de voorstelling. Aan de hand van het verhaal van Sientje en Jan en hun volgende generaties kwam er 100 jaar Vriezenveense geschiedenis voorbij. De strijd tussen West- en Oosteinde maar ook de strijd tussen Deto en Dos bijvoorbeeld met de Harmonie in het midden.

Ontzettend mooi uitgebeeld en ten gehore gebracht onder begeleiding van de Vriezenveense Harmonie. We hebben allemaal ontzettend genoten en uiteraard werd er daarna volop nagepraat. Een goede start van het ‘netwerkseizoen’!