BBV View #2

In deze ronde komen senior lid Leo Koppelman van Euregio Zonwering en junior lid Dajo Vrielink van Vrielink Clean aan het woord. Dajo Vrielink heeft samen met zijn vrouw Nicole het bedrijf Vrielink Clean. Het bedrijf is gevestigd aan de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen.

Leo Koppelman
Euregio Zonwering

Dajo en Nicole Vrielink
Vrielink Clean


Hoe lang ben je lid?

Leo Koppelman
Vanaf het begin ben ik lid geworden van de BBV.

Dajo Vrielink
Vanaf december 2019. We hebben net twee bijeenkomsten meegemaakt bij Löwik en Raab Karcher.

Wat kun je over je bedrijf vertellen?

Leo Koppelman
In 1999 zijn Peter Krol en ik begonnen met het bedrijf Euregio Zonwering. We plaatsten uitvalschermen, screens, rolluiken en binnenzonwering. Na een aantal jaren ben ik alleen verder gegaan. Mijn kantoor en de opslag had ik tot volle tevredenheid aan de Wierdenseweg bij Gerrit de Wilde. Ik heb een eenmanszaak, werkte soms met een uitzendkracht of een student op pay-rol. In 2017 verhuisde ik alles naar mijn huisadres Oosteinde 3. Aan klanten was nooit gebrek. De mond-tot-mond reclame werkte het beste in mijn geval.

Gezien mijn leeftijd ben ik 1 januari 2021 helemaal gestopt met het bedrijf.

Dajo Vrielink
We zijn een handelsonderneming en leveren reinigingsproducten met alles wat er bij hoort. Ook reinigingsmachines en bedrijfskleding. Wat wij doen is onze klanten ontzorgen, op gebied van schoonmaakmiddelen maar ook op gebied van voorraad. Wij zorgen dat er nooit te weinig staat, maar ook niet te veel. Ook geven we advies bij een schoonmaakprobleem. Bijvoorbeeld vervuiling van een vloer, wc, douchecabines, buitenkant van een pand – welk product pak je daarvoor? Daar zijn wij goed in.


Waarom ben je lid geworden?

Leo Koppelman
De contacten met andere ondernemers van Vriezenveen konden worden aangehaald. Deze contacten vind ik het belangrijkste voordeel van lidmaatschap van de BBV. Samen kunnen we meer dan alleen. De excursies waren altijd erg nuttig en interessant.

Dajo Vrielink
Netwerken! Erik Smelt heeft ons gevraagd, want wij wilden het netwerken uitbreiden. Naast Almelo waar we wonen willen we ook in Vriezenveen, waar we ons bedrijf hebben, meer mensen leren kennen. Weten wat er speelt en nieuwe mensen leren kennen op een informele en gemoedelijke manier.Hoe gaat het in coronatijd?


Leo Koppelman
De coronatijd is voor iedereen moeilijk denk ik. Afstand houden bij montage is onmogelijk en contact met klanten op 1 ½ meter is lastig. Het laatste jaar kon dus niet alles wat ik zou willen.

Dajo Vrielink
Goed bij ons, gelukkig wel. We hebben vorig jaar een goed jaar gehad, mede door corona zoals de vraag naar desinfectanten. Lastig is wel de inkoop, er was vorig jaar een tekort bijvoorbeeld aan alcohol en later mondkapjes. Wegwerphandschoentjes zijn nu een probleem om daar aan te komen. De marges staan onder druk maar we gaan niet extra verhogen om over de rug van een ander er beter op te worden. We willen gewoon eerlijk met onze klanten omgaan, we willen ze recht in de ogen kunnen aankijken.


Als senior lid nog advies of tips voor een junior lid en andersom?

Leo Koppelman
Netwerken is belangrijk. Ik heb de nodige opdrachten gekregen op de bijeenkomsten van de BBV, dus actief meedoen is belangrijk denk ik.

Dajo Vrielink
Nee, eigenlijk niet zo. Maar misschien wel een idee om bij elkaar langs te komen, persoonlijk contact. Niet zozeer om de handel, maar iedereen heeft wel behoefte aan een praatje over hoe het gaat, vooral in deze tijd.

Heb je nog suggesties of ideeën voor de BBV?

Leo Koppelman
Organiseren door de BBV was jammer genoeg in deze tijd ook niet mogelijk. Ik hoop dat het na de zomer 2021 weer kan. Ik wens de BBV veel succes met het telkens weer organiseren van nieuwe activiteiten. Ik heb grote waardering voor het bestuur. Het netwerken binnen de BBV zal vast alle bedrijven ten goede komen. Iedereen hartelijk bedankt voor de fijne contacten.

Dajo Vrielink
Is het een idee om op de website de leden te vermelden met een klein stukje informatie? Zo kun je bekijken of je samen wat kunt doen, voor elkaar of met elkaar. Juist in deze tijd kan dat een mooie aanvulling zijn denk ik.