Sterk Techniek Onderwijs volop aan de slag in regio Almelo

Het projectleidersteam vanuit het Ondernemershuis Twenterand (OHT) is volop aan de slag om de scholengemeenschappen, overheid en het bedrijfsleven te begeleiden om de terugloop in het technisch vmbo te voorkomen.

Henco van der Weijden, projectleider, legt uit; “In totaal voeren we t/m 2023 11 projecten uit onder de noemer activiteiten. Dit gaan we in nauwe onderlinge samenwerking doen met het onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. Deze activiteiten voeren we uit met projectteams waarin mensen uit het bedrijfsleven en de genoemde scholen plaats nemen”.

"Het onderwijs sluit niet meer aan bij de praktijk en de uitstroom loopt terug. De toekomst stelt andere eisen en daarom gaan de 8 vmbo scholen toekomstgericht leren en opleiden mogelijk maken. Ze gaan baanbrekend leren. Grensoverschrijdende samenwerkingen met het bedrijfsleven zijn hierin daarom cruciaal."

Het projectleidersteam vanuit het OHT bestaat uit Henco van der Weijden, Gieni Nijkamp, Marijke Schipper en Rik Pape.


Achtergrondinfo STO

STO is een landelijke subsidie die bedoeld is om de dreigende terugloop in het technisch vmbo te voorkomen. In de regio Twente (STOT) betekent dat, als we niets doen, er in 2023 7,7% minder leerlingen uitstromen vanuit het technisch vmbo dan in 2019.

Sub regio Almelo e.o.

De regio Twente is opgedeeld in de volgende sub regio’s: Hengelo, Oldenzaal, Enschede, Rijssen-Holten en Almelo, Tubbergen en Twenterand (Almelo e.o.). Onder de sub regio Almelo e.o. vallen in totaal 8 scholen. In Almelo zijn dat Het Noordik, Pius X college, Zone college, Het Erasmus en Het Mozaïek. In Tubbergen Het Canisius, in Vriezenveen Het Noordik en in Vroomshoop Het Noordik.