Bedrijfsbezoek VDL (Almelo)

Woensdag 10 april, vond het gezamenlijke uitje plaats van de BBV en de IKVO en bestond uit een bedrijfsbezoek bij VDL Enabling Technologies te Almelo. Hier werd na de bedrijfspresentatie en -film een kijkje in de keuken gegund van dit prachtige familiebedrijf.

VDL

VDL groep met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 102 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ongeveer 17.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten.

Inmiddels is VDL Groep groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt ze eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt het familiebedrijf met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt. 

VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang krijgen.

Rondleiding

De aanwezigen kregen een mooie indruk van al hetgeen VDL te bieden heeft, van engineering tot de productie van een groot scala aan producten, waarna de rondleiding in de fraaie kantine van VDL werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Vervolgens werd een maaltijd genuttigd bij Ledeboer in Almelo waarna de terugreis werd aanvaard. Als BBV kijken we terug op een zeer geslaagd evenement.

Kracht door samenwerking

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Later is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie.