BBV kijkt terug op een geslaagd event

Bedrijfsbezoek BBV bij Aannemersbedrijf Bramer en SOWECO Extend

Op woensdag 14 november 2018 heeft SOWECO Extend samen met Aannemersbedrijf Bramer het programma verzorgd van de netwerkbijeenkomst van ondernemersvereniging Bedrijven Belangen Vriezenveen. De middag werd gestart bij de timmerfabriek van Aannemersbedrijf Bramer. Algemeen directeur Dick Verhoeven heeft de ondernemers gastvrij ontvangen en hen meegenomen in de laatste ontwikkelingen van het bedrijf. Zo heeft Bramer onlangs het bewerkingscentrum voor het produceren van kozijnen, ramen en deuren in gebruik genomen.

De middag is vervolgens voortgezet met een rondleiding bij SOWECO Extend aan de Plesmanweg in Almelo. Medewerkers van ons werkbedrijf hebben de ondernemers vol trots de diversiteit aan werkzaamheden laten zien, die zij dagelijks uitvoeren voor onze klanten. De ondernemers waren zichtbaar onder de indruk van de passie en de energie waarmee onze mensen dit werk doen.

Enige hilariteit ontstond tijdens de bezichtiging van onze wasserij. In opdracht van SV DOS ’37 worden de voetbaltenues namelijk wekelijks gewassen door SOWECO. De geel met zwarte tenues hingen dan ook alweer gesteven en gestreken klaar voor de volgende wedstrijd. De jalousie was zichtbaar van de gezichten van de aanwezige DETO-aanhangers af te lezen, bij de aanblik van de mooie schoongewassen DOS-tenues.

Na de rondleiding zijn alle ondernemers door algemeen directeur Reinier van Broekhoven verwelkomd in ons gloednieuwe bedrijfsrestaurant de Parel – food & drinks, waarna Joep Dikmans, manager Detachering en Talentontwikkeling, de ondernemers geprikkeld heeft met de stelling: “de vraag naar bekwaam personeel overstijgt het aanbod en personeel wordt het nieuwe goud”. Joep heeft de ondernemers uitgedaagd om al het beschikbare arbeidspotentieel te benutten en dus ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop in te zetten voor werk. Alleen op die manier kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd bieden, aldus Dikmans. Het was mooi om te zien dat een aantal ondernemers hun positieve ervaringen met sociaal ondernemerschap en de samenwerking met SOWECO en Extend spontaan deelden met de andere ondernemers. Per slot van rekening kunnen ondernemers natuurlijk het beste elkaar overtuigen en inspireren!

Als blijk van waardering voor hun aanwezigheid en om sociaal ondernemerschap verder te stimuleren, hebben alle aanwezige ondernemers een voucher ontvangen voor een gratis adviesgesprek met een consultant van Extend. De netwerkmiddag is afgesloten met een uitgebreid en overheerlijk buffet, verzorgd door het cateringteam van SOWECO.

Wat een ieder betreft: een geslaagde middag!